Hoeveel nascholingsuren heb ik gevolgd?

09-08-2024

Laptop-zon-1460x960

Wil je weten hoeveel uren nascholing je voor de Code 95 hebt gevolgd? Log dan eenvoudig in met je DigiD via Mijn CBR.

Als je geen DigiD hebt en toch wilt weten hoeveel nascholingsuren je voor de Code 95 je hebt gevolgd kun je die eenvoudig hier opvragen.

Nascholingsuren niet volledig
Indien er een opleiding niet in het overzicht van Mijn CBR staat, kun je het beste contact opnemen met de betreffende opleider. Mogelijk dat de cursus dan niet op de juiste manier is geregistreerd of afgemeld bij het CBR.

Alle nascholingsuren gevolgd?
Als je alle 35 uur gevolgd hebt stuurt het CBR automatisch een verklaring van nascholing (VVN) naar de RDW. Je ontvangt dan hiervan een bericht per mail van het CBR. Het is daarom belangrijk dat de opleider bij het aanmelden van de cursussen je huidige e-mail adres invult.

Vervolgens ontvang je een bericht van het CBR, waarna je bij de gemeente de Code 95 kunt verlengen met 5 jaar. Vaak is het wel zo dat de geldigheidsdatum van het rijbewijs niet synchroon loopt met met de Code 95.

Code 95 bijgeschreven op rijbewijs
Zodra je de Code 95 op je rijbewijs hebt staan, kun je beginnen met het volgen van nieuwe cursussen voor de verplichte nascholing. De uren die je wilt volgen in de periode tussen het behalen van de verklaring van nascholing (VVN) en het beschrijven van de nieuwe Code 95 vervallen. Net als de uren die meer dan 5 jaar voor verloop van de Code 95 gevolgd worden, vervallen.

Tot slot heb je voor het bijschrijven van de Code 95 op het rijbewijs geen gezondheidsverklaring nodig.

Bekijk alle nieuwsberichten

Plaats op uw profiel: LinkedIn