CBR start pilot Engelstalige nascholing voor code 95

02-09-2024

CBR 2024

Het CBR start met een pilot Engelstalige nascholing voor de code 95. Deze pilot start 1 oktober 2024 en heeft een looptijd van in ieder geval 12 maanden.

Toegankelijkheid vergroten

Op dit moment is nascholing voor de code 95 alleen toegestaan in het Nederlands of met behulp van een tolk. Om de nascholing toegankelijker te maken voor chauffeurs die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen, introduceert het CBR nu de mogelijkheid om nascholing in het Engels te volgen. Dit initiatief, in samenwerking met de branche, is een belangrijke stap om het voor deze chauffeurs gemakkelijker te maken hun verplichte nascholing te voltooien en daarmee de geldigheid van hun code 95 te behouden. De keuze voor het Engels is in navolging van de examens C en D en het theoretische deel van de basiskwalificatie, wat ook in het Engels mogelijk is.

Ervaringen toetsen

De pilot helpt bepalen of de kwaliteit van de Engelse cursussen inderdaad vergelijkbaar is. Tijdens de pilot worden de ervaringen van opleiders, docenten en cursisten nauwkeurig getoetst. Op basis van deze ervaringen zullen na de pilot aanvullende eisen voor de nascholing in het Engels worden opgenomen in het Raamwerk nascholing code 95 en ADR.

Certificeringsaanvraag

Vanaf september 2024 kunnen opleiders hun certificeringsaanvraag voor Engelstalige nascholingsplannen voor de code 95 indienen bij de afdeling certificering en toezicht van het CCV. Meer informatie over de certificering van Engelstalige nascholingsplannen en de kwalificaties van docenten is te vinden op de website van het CBR. Cursisten kunnen over het nieuwe aanbod van nascholing in het Engels informeren bij hun opleider.

Voor verdere vragen over de pilot Engelstalige nascholing, kunt u contact opnemen met de klantenservice van het CBR op 088 227 29 00.

Bekijk alle nieuwsberichten

Plaats op uw profiel: LinkedIn